Italaroma, ο Αυθεντικός Ιταλικός Καφές

Φτιάξε τον τέλειο Freddo Espresso στο σπίτι με 5 Απλά Βήματα

Freddo Espresso - Φτιάξε τον τέλειο καφέ στο σπίτι

Freddo Espresso, ο αγαπημένος καφές των Ελλήνων και το ιδανικό ρόφημα για καλοκαιρινούς μήνες (όχι μόνο). Αν θέλεις να μάθεις πώς να φτιάχνεις τον αγαπημένο σου freddo espresso στο σπίτι, τότε είσαι στο σωστό μέρος! Σε αυτόν τον οδηγό θα μάθεις βήμα-βήμα πώς να φτιάξεις τον πιο δροσιστικό και γευστικό φρέντο εσπρέσο, σαν επαγγελματίας barista.

Γιατί να φτιάξεις freddo espresso στο σπίτι;

  • Εξοικονομείς χρήματα: Δεν θα χρειάζεται κάθε μέρα να αγοράζεις τον φρέντο σου, καθώς πλέον θα τον έχεις στην κουζίνα σου με μόλις 0,30 ευρώ!.
  • Ελέγχεις τα υλικά: Επιλέγεις εσύ το χαρμάνι του καφέ που θα χρησιμοποιήσεις όπως και την ποσότητα καφέ και πάγου που θα βάλεις. 
  • Προσαρμόζεις τη γεύση: Προσθέτεις όση ζάχαρη θέλεις αλλά και χτυπάς όσα δευτερόλεπτα θές εσύ.
  • Είναι πιο διασκεδαστικό: Η παρασκευή καφέ μπορεί να γίνει μια ευχάριστη διαδικασία.

Τι θα χρειαστείς:

  • Ποιοτικό εσπρέσο: Ο ποιοτικός espresso είναι η βάση ενός καλού φρέντο. Μπορείς να τον φτιάξεις με μηχανή espresso με κάψουλες ή παραδοσιακή με αλεσμένο καφέ. Αν δεν έχεις ακόμα μηχανή espresso, στο italaroma.gr μπορείς να βρείς μεγάλη γκάμα οικιακών μηχανών καφέ σε προσιτές τιμές και με ποιότητα made in Italy για να κάνεις την παρασκευή του αγαπημένου σου φρεντο εσπρεσσο στο σπίτι παιχνιδάκι. 
  • Παγάκια: Προτίμησε παγάκια φτιαγμένα από φιλτραρισμένο νερό για καλύτερη γεύση.
  • Ζάχαρη(Προερετικά): Λευκή κρυσταλλική ή καστανή, ανάλογα με το γούστο σου.
  • Σέικερ ή μίξερ: Για να χτυπήσεις καλά τα υλικά.

5 Απλά Βήματα για να φτιάξεις Freddo Espresso:

  1. Παρασκεύασε τον εσπρέσο: Σύνηθες είναι στον freddo να χρησιμοποιούμε διπλή δόση espresso. Αν το χαρμάνι σου είναι έντονο ή αν δεν σου αρέσει ο δυνατός καφές, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μονή δόση και να προσθέσεις λίγο νερό στο σέικερ. Αν έχεις μηχανή με κάψουλα μπορείς να χρησιμοποιήσεις 2 κάψουλες και να φτιάξεις δύο espresso για να φτιαχτεί ο διπλός εσπρέσο που απαιτεί ο freddo.
  2. Προσθέστε τον εσπρέσο σε ένα μεγάλο ποτήρι ή σέικερ: Αφού φτιάξεις την επιθυμητή ποσότητα εσπρέσο σε ένα φλιτζάνι, μετακίνησε τον σε ένα σέικερ ή μεγάλο ποτήρι για το χτύπημα. Αν επιθυμείς ζάχαρη στο φρέντο εσπρέσο βάλε την ποσότητα που θές στο σέικερ με τον καφέ και χτύπα 3-5 δευτερόλεπτα για να λιώσει η ζάχαρη.  
  3. Πρόσθεσε πάγο: Βάλε 1-2 παγάκια στο σέικερ με τον καφέ και ανακίνησε ελαφρώς για να κρυώσει λίγο ο καφές.
  4. Χτύπα έντονα: Χτύπα για 10-15 δευτερόλεπτα μέχρι να δημιουργηθεί ένας πλούσιος αφρός.
  5. Σερβίρε: Γέμισε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο και ρίξε τον χτυπημένο καφέ από το σέικερ στο ποτήρι με τον πάγο. Πρόσθεσε το καλαμάκι και απόλαυσε τον τέλειο Freddo Espresso!

Tips για τον τέλειο freddo espresso:

  • Ποιότητα καφέ: Χρησιμοποίησε φρέσκο καφέ για καλύτερο αποτέλεσμα. Προτίμησε χαρμάνι με τουλάχιστον 20% Robusta για να διατηρήσει ο καφές το σώμα του και να μην νερώσει γρήγορα. Το blend Classico της Lollo Caffe είναι ιδανικό για φρέντο εσπρέσο στο σπίτι.
  • Πειραματίσου: Δοκίμασε διάφορες εκχυλησεις όπως και διαφορετικούς χρόνους χτυπήματος.
  • Χρησιμοποίησε ποιοτικό πάγο: Πάρε μεγάλο πάγο, για να μην λιώνει γρήγορα και νερώσει ο φρέντο σου. Επίσης προτίμησε παγο που έχει φτιαχτεί από φιλτραρισμένο νερό για να μην αλλοιώσει τη γεύση του καφέ.

Τώρα είσαι έτοιμος να απολαύσεις τον δικό σου freddo espresso στο σπίτι!

Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις αν ο κρύος καφές είναι ισχυρότερος σε καφεΐνη από τον ζεστό καφέ, τότε διάβασε το blog μας!

Καλάθι close